Honningkage

Honningkage med knasende nødder på toppen

Honningkage

Prøv denne lækre opskrift på honningkage overtrukket med chokolade. Kagen er pyntet med mandler og pistaciekerner.

 TILBEREDNINGSTID:3 TIMER  ANTAL PORTIONER:15 PERS.

DEJ

  • 75 g korender
  • 1 stk. appelsin (skal og saft)
  • 250 g sukker
  • 1 stk. citron (skal og saft)
  • 200 g honning
  • 125 g smør
  • 4 stk. æg
  • 40 g kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. nelliker
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 125 g mandler
  • 250 g mel

FYLD

  • 0,5 stang vanilje
  • 25 g ren rå marcipan
  • 80 g abrikoser, tørrede
  • 20 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 stk. appelsin (saft)
  • 1 stk. citron (saft)

OVERTRÆKSGANACHE

  • 250 g mørk chokolade
  • 2,5 dl piskefløde

PYNT

  • 30 g mandler
  • 20 g pistacienødder

FREMGANGSMÅDE

Lav honningkage

  1. Hæld korenderne op i en skål sammen med appelsinskal, citronskal, citronsaft og appelsinsaft fra en ½ appelsin (saften fra den anden ½ appelsin skal bruges til, at presse ud over honningkage- bunden, når kagen skal lægges sammen). Lad korenderne trække en times tid.
  2. Stuetempereret smør, sukker og stuetempereret honning røres luftigt med en håndmikser. De stuetempererede æg tilsættes roligt og lidt ad gangen. Stop når massen er ensartet. Hvedemel, kakao, bagepulver og alle krydderierne blandes og sigtes ned i dejen. Dette vendes forsigtigt sammen med de hakkede mandler, de udblødte korender, samt saften fra dem.
  3. Smør springformen med en anelse neutral olie og fordel dejen heri.
  4. Bages ved 180 grader i ca. 60-70 minutter!
  5. Afkøl kagen helt og befri den fra formen. Flæk den i to.

Fyld

  1. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
  2. Vaniljesukker og de øvrige ingredienser kommes op i en gryde og koges under låg, til abrikoserne er møre. Blend massen let så den bliver ensartet. Fyldet stilles koldt.
  3. Det kolde fyld smøres på den nederste bund og toppen lægges på. Pres let så bunden fæstner til fyldet. Kagen stilles tildækket i køleskab i op til 5 dage, inden den overtrækkes med ganachen.

Lav ganache

  1. Chokoladen hakkes fint og kommes op i en lidt stor skål.
  2. Fløden opvarmes til ca. 80 grader og gryden tages af varmen
  3. Halvdelen af den varme fløde hældes over chokoladen, og der røres godt med en ske eller en dejskraber til massen bliver blank. Tilføj langsomt resten af den varme blanding og rør til ganachen er homogen og blank.
  4. Hæld den lune ganache ud over den sammenlagte og kolde honningkage. Fordel den flydende ganache med en palet, så både side og top op har ganache i et jævnt, tyndt lag. Drys med de hakkede mandler og pistacie.